Vanessa Leporati

Föreläsare, utbildare & säljcoach

Vanessa leder individer, team och företag till nya insikter, starkare samarbeten, bättre kommunikation och ökad försäljning. Hon brinner för att hitta potentialen hos individer och team och guida dem mot bättre prestationer. Målet är att de hon coachar ska känna arbetsglädje och stolthet över sin yrkesroll och prestera mer effektivt.

Redan som ung väcktes hennes intresse för kommunikation när hon som 13-åring började min resa med kundbemötande och sälj inom detaljhandeln. Hon blev uppfylld av den magi som kan uppstå i mötet med vissa kunder och började studera detta närmare.

Vanessa har sedan dess bland annat drivit egen modeagentur med internationella varumärken och Skandinavien som marknad under 15 år. De åren gav henne en en bred erfarenhet av relationsbyggande försäljning och förståelse för både leverantörers och detaljhandelns behov och utmaningar.

De senaste tio åren har hon coachat, utbildat och föreläst inom sälj, kundbemötande och samarbete i sitt eget företags regi. Bland hennes uppdrag finns både kortare och längre projekt. Hon var en av initiativtagarna till Stockholm Fashion District, en kreativ affärsmötesplats för den svenska modebranschen, med över 900 internationella och svenska varumärken representerade varje säsong. Hennes roll idag är som Styrelseordförande. Hon verkar även som vice ordförande och affärsrådgivare åt medlemmar i handelsorganisationen Trade Partners Sweden.

Hon är utbildad och certifierad i kommunikationsverktyget Insights Discovery. En pedagogik som ger självinsikt om både styrkor och utmaningar. Utifrån dessa insikter hjälper hon individer, team och ledningsgrupper att utvecklas och förbättra sina möjligheter att lyckas.